dijous, 18 de novembre del 2021

TALLER D'ESPORTS ADAPTATS A EDUCACIÓ FÍSICA

El divendres 12 de novembre a la sessió d'Educació Física, els nens i nenes de Cicle Superior, vam poder conèixer i practicar tres esports adaptats que  practiquen esportistes amb discapacitats físiques. Els esports van ser la BOCCIA, el GOAL-BALL i el VOLEI TERRA. Aquest taller estava organitzat pel Consell Esportiu de l'Alt Penedès i dinamitzat per un monitor que va fer una introducció dels tres esports i a continuació els vam posar en pràctica.
La BOCCIA és un esport similar a la petanca. És un joc de precisió i estratègia, és una activitat esportiva que possibilita la participació de jugadors amb alts nivells de discapacitat física.
Els elements de l’esport són sis boles vermelles i sis blaves (un color per competidor) i una altra blanca. En cada partit, l’objectiu és apropar les boles a la bola blanca. Els esportistes utilitzen les seves mans excepte els esportistes de la classe més severa, que utilitzen una canaleta.




El VOLEI TERRA, és una disciplina que  enfronta a dos equips de 6 jugadors en una pista coberta de 10 x 6 metres. Cada equip té per objectiu aconseguir que la pilota passi per sobre de la xarxa i que doni en el terra de l’equip contrari. 






El  GOAL-BALL é
s un esport d'equip que practiquen esportistes invidents o deficients visuals. L'objectiu del goal-ball és marcar gols amb les mans a la porteria de l'altre equip. Els equips estan formats per tres jugadors. Es basa en l'oïda per detectar la trajectòria de la pilota, que porta uns picarols.




ncorporats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada